seminari zene2.jpgTrodnevna edukativna radionica i seminar u okviru projekta
“Podstičemo žensko preduzetništvo u Srbiji”
Valjevo, 18. 19. i 20. septembar, 2014. godine

VALJEVO, 18.septembar 2014. godine – Udruženje poslovnih žena Srbije (UPŽ) organizovalo je prvi u nizu od pet seminara na temu „Susret mentorskih parova i prezentacija projekta”, kao i trodnevni trening o preduzetništvu namenjen studentkinjama i preduzetnicama iz Valjeva i okoline. Seminar i obuka su deo projekta „Podstičemo žensko preduzetništvo u Srbiji”, koji finansira Centar za internacionalna privatna preduzeća iz Vašingtona (Center for International Private Enterprise – CIPE, Washington, D.C.)

Cilj projekta je jačanje liderskih i preduzetničkih kapaciteta mladih žena u Srbiji kroz formalni program mentorstva.
U uvodnim izlaganjima Ljubica Marković, predsednica UPŽ „EVE”, jedna od pet lokalnih partnera sa kojim UPŽ Srbije sarađuje na ovom projektu, predstavila je projekat i aktivnosti koje predstoje u narednom periodu. Ona je navela i da će u realizaciju projekta učestovati osam mentorskih parova, koje čine početnice u biznisu, ili one tek sa definisanim idejama i mentorke –iskusne privrednice koje vode uspešna valjevska preduzeća. Takođe, aktivnostima na projektu biće obuhvaćena i grupa od desetak studentkinja koje već iskazuju preduzetničku usmerenost.

Ispred Udruženja poslovnih žena Srbije, skupu se obratila Olivera Popović, potpredsednica i glavna koordinatorka na projektu, koja je navela da Udruženje kroz različite aktivnosti već punih šesnaest godina doprinosi razvoju ženskog preduzetništva u Srbiji, a među njima su i mentorski programi
„Mentorke, članice UPŽ, svojim iskustvom, znanjem i idejama pomažu mladim preduzetnicama koje su na početku svojih karijera i daju im neophodan „vetar u leđa”. U ovim turbulentnim vremenima, to je veoma važno, naročito kada ste na početku preduzetničke karijere. Kroz mentorske programe je prepoznat potencijal ovakvih aktivnosti koje pospešuju razvoj ženskog preduzetništva, pa ih i promovišemo kroz nagradu „Cvet uspeha za ženu zmaja”, rekla je Olivera Popović.
Novina u ovom projektu je da će u aktivnosti biti uključene i studentkinje koje žele da se bolje upoznaju sa preduzetništvom, povežu sa već iskusnim preduzetnicama kako bi učile od njih.
Pored Valjeva, projekat se realizuje i u Beogradu, Zaječaru, Subotici i Čačku, uz podršku lokalnih udruženja poslovnih žena.
Projektne aktivnosti su individualni i grupni mentoring, obuka o različitim aspektima preduzetništva, kao i umrežavanje preduzetnica i promocije.
Treninge će održavati prof. dr Jelena Vemić Đurković sa Univerziteta “Educans” iz Sremske Mitrovice.
Projekat traje do aprila naredne godine. Više informacija u rubrici Aktuelni projekti na sajtu UPŽ Srbije (www.poslovnezene.org.rs).
Srdačno,
Udruženje poslovnih žena Srbije
Udruženja poslovnih žena „EVE” Valjevo

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…