infakt__frame.jpgEkonomski ataše Ambasade Češke Republike u Beogradu Jiri Kral i direktor predstavništva Ministarstva industrije i trgovine Češke Republike Pavel Svoboda, sastali su se danas sa predstavnicima grada Valjeva: zamenikom gradonačelnika grada Valjeva Žarkom Kovačem, članom Gradskog veća Nikolom Radojičićem, direktorom JKP „Vodovod” Đorđem Pavlovićem, direktorom JKP „Vidrak” Đorđem Milanovićem i načelnikom Odeljenja za lokalni razvoj, privredu i komunalne poslove Nenadom Brankovićem. Ovom prilikom, ekonomski ataše Ambasade Češke Republike upoznao se sa projektima koje je proteklih godina finansirala Vlada Češke Republike u Valjevu-buster stanica u Pakljama (poboljšanje vodosnabdevanja sirovom vodom grada), uređenje Jaza (višegodišnji ekološki problem rešen), toplovod do Regionalne bolnice, crpna stanica „Gradac”, projekat Transfer stanice. Na sastanku je bilo reči o značaju realizacije ovih projekata za razvoj lokalne infrastrukture grada Valjeva. Jedan od najvažnijih projekata do sada je izgradnja crpne stanice „Gradac”, koja je u majskim poplavama oštećena. „Vodovod je do sada realizovao nekoliko veoma značajnih projekata koje je finansirala Vlada Češke Republike. Zahvaljujući crpnoj stanici „Gradac”, jednoj od najmodernijih u Srbiji, obezbedili smo snabdevanje sirovom vodom. Na žalost, crpna stanica je oštećena u poplavama, pa je grad Valjevo kandidovao ovaj projekat kod Češke Razvojne agencije kako bi bila izvršena sanacija u što kraćem roku imajući u vidu značaj ove investicije”, rekao je ovom prilikom na sastanku direktor JKP „Vodovod” Đorđe Pavlović.
„Sa predstavnicima Češke Ambasade dogovoreno je da se kod češke Razvojne agencije konkuriše sa projektima vodosnabdevanja, a među njima je projekat vredan preko 30.000 evra- obnavljanje crpne stanice „Gradac” koja je pretrpela oštećenja posle poplava”, rekao je ovom prilikom Nikola Radojičić, član Gradskog veća.

Ekonomski ataše Ambasade Češke Republike u Beogradu Jiri Kral i direktor predstavništva Ministarstva industrije i trgovine Češke Republike Pavel Svoboda, sastali su se danas sa predstavnicima grada Valjeva: zamenikom gradonačelnika grada Valjeva Žarkom Kovačem, članom Gradskog veća Nikolom Radojičićem, direktorom JKP „Vodovod” Đorđem Pavlovićem, direktorom JKP „Vidrak” Đorđem Milanovićem i načelnikom Odeljenja za lokalni razvoj, privredu i komunalne poslove Nenadom Brankovićem. Ovom prilikom, ekonomski ataše Ambasade Češke Republike upoznao se sa projektima koje je proteklih godina finansirala Vlada Češke Republike u Valjevu-buster stanica u Pakljama (poboljšanje vodosnabdevanja sirovom vodom grada), uređenje Jaza (višegodišnji ekološki problem rešen), toplovod do Regionalne bolnice, crpna stanica „Gradac”, projekat Transfer stanice. Na sastanku je bilo reči o značaju realizacije ovih projekata za razvoj lokalne infrastrukture grada Valjeva. Jedan od najvažnijih projekata do sada je izgradnja crpne stanice „Gradac”, koja je u majskim poplavama oštećena. „Vodovod je do sada realizovao nekoliko veoma značajnih projekata koje je finansirala Vlada Češke Republike. Zahvaljujući crpnoj stanici „Gradac”, jednoj od najmodernijih u Srbiji, obezbedili smo snabdevanje sirovom vodom. Na žalost, crpna stanica je oštećena u poplavama, pa je grad Valjevo kandidovao ovaj projekat kod Češke Razvojne agencije kako bi bila izvršena sanacija u što kraćem roku imajući u vidu značaj ove investicije”, rekao je ovom prilikom na sastanku direktor JKP „Vodovod” Đorđe Pavlović.
„Sa predstavnicima Češke Ambasade dogovoreno je da se kod češke Razvojne agencije konkuriše sa projektima vodosnabdevanja, a među njima je projekat vredan preko 30.000 evra- obnavljanje crpne stanice „Gradac” koja je pretrpela oštećenja posle poplava”, rekao je ovom prilikom Nikola Radojičić, član Gradskog veća.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…