kapacitet.jpgPrivrednici iz Lombardije u poseti Valjevu
Italijanski privrednici iz oblasti Lombardije danas su u Valjevu imali niz sastanaka sa predstavnicima grada Valjeva, opština sa teritorija Mačvanskog i Kolubarskog okruga, kao i sa privrednicima.

U organizaciji grada Valjeva, Regionalne privredne komore Valjevo i Kolubarsko drinskog centra za edukaciju i ekonomski razvoj održan je skup na kome su zainteresovani italijanski privrednici iz oblasti energetike, ekologije i agro prehrane imali prilike da se upoznaju sa mogućnostima saradnje u ovom delu Srbije.

Organizator posete Valjevu je EXPO ITALY, izvršni komitet nacionalne asocijacije za turizam i privredne aktivnosti, koji podržava i promoviše italijanske proizvode, naročito u zemljama Istočne Evrope, zemljama SNG, Kine, Afrike i Azije.

Operativni članovi EXPO ITALY pokazali su interes za ispitivanje mogućnosti saradnje u privrednim granama energetike, ekologije, poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede. U Valjevu su boravili predstavnici Canadoil grupe i CGE Engeneering, kao i GAP Generali Apulu Pubblici, koji imaju iskustva u integrisanim sistemima sakupljanja otpada, reciklaži korisnog otpada (stakla, metala, plastike, papira i drugog korisnog otpada) kao i opasnog otpada iz kojih se proizvodi električna i termička energija za potrebe grada i industrije. Tu su bili i predstavnici centra SO.GE.MI iz Milana, koji upravljaju svim veletržnicama na veliko u Milanu, kao i Finipera, koji poseduje 24 hipermarketa i 350 supermarketa, Ortofin, Aminta i San Rocco, veliki distributeri roba.

U bilateralnim razgovorima sa ovdašnjim privednicima razmenjeni su kontakti i prikupljene informacije o mogućnostima buduće saradnje.

Prikaži još ovjava iz Privreda

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…