sajam.jpgMeđunarodni, tradicionalni 9-ti po redu Sajam šljiva u Osečini koji će se održati od 29. do 31. avgusta, odvijaće se po ustaljenoj šemi, ali nešto veći akcenat biće stavljen na poslovni umesto festivalski deo.
U svim segmentima gde je to moguće planiraju se uštede, a razlog su umanjene donacije iz Republike i manjak sredstava u budžetu koja su ove godine pre svega neophodna za saniranje posledica od poplava i klizišta.
– Uprkos tome, svi delovi proverenog programskog “kostura” biće u organizacionom smislu kvalitetno pokriveni sa valjanim sadržajima, tako da niko ko se u avgustu mesecu bude zatekao na sajmu šljiva neće se pokajati. – poručio je Nenad Stevanović, predsednik opštine Osečina nakon sastanka organizacionog odbora Sajma šljiva.
Organizatori se nadaju da će ova manifestacija okupiti bar stotinak izlagača iz Osečine i okolnih opština kao i 200 izlagača čija je delatnost povezana za proizvodnju, preradu i plasman šljiva i drugog voća, ali i sa poljoprivredom u širem smislu, kao i turizmom i to iz čitavog regiona.
Privrednici iz prijateljskih opština i kompanija iz Austrije, Slovenije, Češke, BiH, Crne Gore, Hrvatske, Republike srpske, Makedonije i Rumunije već su najavili svoj dolazak, tako da će i ovaj sajam imati međuinarodni karakter.
Ni ove godine neće izostati edukativni i skupovi na kojima će se čuti najvažnije stručne i naučne novosti iz ove oblasti. Planirane su vredne nagrade za najbolje proizvođače i izlagače, umetničke izložbe i defile gradskim ulicama kao i nastupi muzičara, ali ovoga puta bez skupog vatrometa i preteranog glamura.
Već sada skoro polovina Sportske hale i prostora oko nje je rezervisano.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…