Narodni muzej.jpgNa više lokacija u gradu u subotu 31. maja održaće se valjevska noć muzeja. Prvi program je u Modernoj galeriji gde se u podne otvara izložba crteža, a zvanično otvaranje je u 18 sati ispred Narodnog muzeja. Isto veče posetioci će moći da posete Kulu Nenadović, Muselimov konak, Internacionalni umetniički studio Radovan Trnavac Mića i Tehničku školu.

Jedanaesta valjevska Noć muzeja održaće se u subotu 31. maja. Zvanično otvaranje Noći muzeja je na platou ispred muzeja od 18. sati. Ipak, program će početi u podne kada će u Modernoj galeriji biti otvorena izložba crteža Marine Nakićenović.

Narodni muzej će biti otvoren do dva sata iza ponoći, Muselimov konak do jedan, Kula Nenadović do ponoći. Pored izložbe crteća od 21 sat u modernoj galeriji će biti priređen koncert Tria amoroso.

Svih ranijih godina u Noći muzeja svoj program imala je i Tehnička škola. Sve je počelo na inicijativu profesorke Milke Erić, a učenici i profesori prihvatili su učešće u ovoj kulturnoj manifestaciji, pa su i ove godine pripremili sadržajan i zanimljiv program.

Svake godine u Noći muzeja postavke i programe poseti više hiljada sugrađana, pa će po ugledu na mnoge države, pored ovo noći koja se obeležava na evropskom nivou biti pokrenuta i inicijativa da se održava i na nacionalnom nivou.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…