etno.jpgRukovodstvo opštine Lajkovac priredilo je danas prijem za specijalni spasilački tim iz Niša predvođen komandantom Vatrogasno-spasilačkog bataljona Markom Radovanovićem i pripadnike Policijske stanice Lajkovac na čelu sa komandirom Područno-vatrogasnog spasilačkog odeljenja Mirkom Stevanovićem. Predsednik Opštine Živorad Bojičić i njegov zamenik Goran Milovanović, koji su ujedno vodili opštinski Štab za vanredne situacije, izrazili su neizmernu zahvalnost hrabrim vatrogascima na spašavanju i evakuaciji građana Lajkovca u najtežim trenucima, 14. i 15. maja.

Specijalni tim za spašavanje sa voda iz Niša stigao je u poplavljeni Lajkovac 14. maja oko ponoći. Zatekli su, pre svega, autobus Rudarskog basena „Kolubara” prepun radnika koji su tu ostali zarobljeni po povratku iz prve smene. Uz pomoć dva motorna čamca, evakuisali su njih 45, zatim meštane iz okolnih kuća u Industrijskoj zoni, pored puta Lajkovac-Ćelije, kao i osam radnika „Vindije”. Do 10 sati ujutro 15. maja, uz podršku pripadnika Policijske stanice Lajkovac i članova Rafting kluba Lajkovac sa čamcima, iz najugroženijeg područja evakuisali su 116 ljudi.

Niški vatrogasci specijalci kritičnog dana u Lajkovac su stigli na poziv zamenika predsednika opštine Lajkovac Gorana Milovanovića i načelnika Odeljenja Sektora za vanredne situacije Kolubarskog okruga Milana Mihajlovića, uz saglasnost Predraga Marića, načelnika Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…