rukomet_2.jpgORK Metalac osvojio je nova dva boda savladavši na domaćem terenu ekipu Bask-a sa 22:20. Sa ovim bodovima valjevski tim ostao je u trci za najviši plasman. Inače, 15. kolo Prve rukometne lige centra za rukometaše nije doneo iznenađenja što se rezultata i pobeda favorita tiče. ORK Metalac je na svom terenu uspeo da pobedi ekipu Bask Soko i da im se revanšira za poraz u prvom delu sezone.

Utakmica nije bila ni malo laka za domaći tim jer je bio prisutan i imperativ pobede kako bi se zadržao vrh tabele. Domaćin je kako se i očekivalo bolje otvorio susret i na poluvreme se otišlo sa 4 gola prednosti. U drugom poluvremenu Bask je uspeo da iskoristi greške domaćina i da izjednači rezultat na 16:16. Dobro realizovan sedmerac i dve kontre koje su se završile pogotkom, doprinele su da ekipa Metalca mirnije uđe u završnicu i dobije susret sa 22: 20.

Kapiten gostujućeg tima Miloš Knežević smatra da je njegova ekipa pružila dobru igru, ali da je domaćin ekipa koja je spremna za Superligu.

Najefikasniji u timu Metalca bio je kapiten Ivan Radojičić sa 7 postignutih golova, dok je 6 golova postigao Miloš Vujić, dok je u ekipi gostiju Marko Savić bio precizan 5 puta. Od pet dosuđenih sedmeraca Metalac je realizovao 4, dok je ekipa basta imala učinak 1 od 3.

Naredna dva susreta Metalac će odigrati protiv ekipe Obilića u gostima, a potom će u Valjevu uslediti prvai derbi jer će biti domaćini prvoplasiranoj ekipi Požarevca.

Posle 15 kola ORK Metalac je sa 23 boda na drugoj poziciji na tabeli iza vodeće ekipe Požarevca. Trećeplasirana je ekipa Novog Beograda koja ima isti broj bodova, dok je ekipa Obilića na dva boda zaostatka, ali i dalje u konkurenciji za jedno od prvva tri mesta koja vode u Super B ligu.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…