kompjuteri.jpgVisoka poslovna škola strukovnih studija donirala je danas srednjoj Ekonomskoj školi 15 računara. Dve obrazovne institucije potpisale su ugovor o poslovnoj saradnji, a donacija kompjutera iz VIPOS-ove računarske laboratorije za učenike Ekonomske škole prvi je korak u partnerstvu dve valjevske škole.

Po rečima dr Mlađena Vićentića, pomoćnika direktora državne visoke škole, saradnja će se nastaviti kroz stručno usavršavanje nastavnika Ekonomske škole, s obzirom da VIPOS nudi dva akreditovana seminara za predavače, kroz stručnu praksa za srednjoškolce iz marketinga, turizma, računovodstva i informatike, kao i kroz uključenje nastavnika i đaka Ekonomske škole u projekte Istraživačko-razvojnog centra VIPOS-a.

„S obzirom da više od 60 odsto naših studenata čine nekadašnji učenici Ekonomske škole, važno nam je, u sklopu društveno-odgovornog ponašanja naše škole, da ovom donacijom pomognemo unapređenje nastavnog i obrazovnog procesa u Ekonomskoj školi, pogotovo jer se ona u poslednje vreme nalazi u finansijskim problemima“, kaže dr Vićentić.

Zahvaljujući se na donaciji, direktor Ekonomske škole Dragan Timotić ističe da će računari, za koje ta škola trenutno nema dovoljno sredstava kako bi ih sama nabavila, pomoći pre svega đacima.

„U školi smo odlučili da sa kabinetskog pređemo na učionički način nastave, sa željom da sve učinionice budu opremljene multimedijalnom opremom, pa će računari koje nam je darovao VIPOS svakako doprimeti interaktivnoj nastavi i većem uključenju naših đaka u nju. Saradnja sa jedinom državnom visokoobrazovnom institucijom u regionu će se dalje proširivati i produbljivati, jer želimo da omogućimo našim đacima da u VIPOS-u dobiju odgovarajuće stručne sertifikate“, rekao je Timotić.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…