infakt__frame.jpgU Galeriji Narodnog muzeja u Valjevu sinoć je otvorena izložba slika pod nazivom „Đardini, letopis” Sonje Malavrazić, akademske slikarke iz Beograda. Posetioci su mogli da vide 17 većih ulja na platnu, a izložbu je otvorio književnik Ratomir Rale Damjanović.

Jedanaestu samostalnu izložbu Sonje Malavrazić, akademske slikarke iz Beograda pod nazivom „Đardini, letopis” ljubitelji likovne umetnosti mogu da vide u Galeriji Narodnog muzeja gde je prikazano 17 većih ulja na platnu, nastalih u Beogradu i, uglavnom tokom protekla tri leta, u Herceg Novom. Kako su njen rad opisali kritičari, slike Sonej Malavrazić hvataju atmosferu vrelih meseci u bašti stare porodične kuće, sazrevanje biljaka i njihov pokret ka nebeskom izvoru svetlosti i života.

Sonja Malavrazić je rođena u Herceg Novom, diplomirala je na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu 1993, odsek slikarstvo u klasa profesora Zorana Pavlovića. Magistrirala je kod istog profesora 1996. godine. Završila je i FPN, odsek žurnalistike. Član je ULUS-a, a živi, slika i bavi se radiofonskim stvaralaštvom u Beogradu i Herceg Novom. Urednik je u Radio Beogradu.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…