selo Resavica.jpgŠtab za vanredne situacije grada Valjeva, na sednici održanoj 25. oktobra 2013.godine, nakon razmatranja Izveštaja o stanju i spremnosti nadležnih organa i službi za zimsku sezonu 2013./2014. godinu na podrucju grada Valjeva, usvojio je sledece zakljucke:

1. Ukupno gledano Sistem zaštite i spasavanja na podrucju grada Valjeva bice znacajno spremniji za funkcionisanje u uslovima eventualnih velikih snežnih padavina i ekstremno niskih temperatura u predstojecoj zimskoj sezoni 2013./2014. godini.

2. Nalaže se svim službama i organima grada Valjeva da u skladu sa svojim Procenama ugroženosti od velikih snežnih padavina i nanosa, sprovedu sve neophodne planske i organizacione pripreme iz svoje nadležnosti i budu potpuno spremni za predstojecu zimsku sezonu 2013./2014. godinu.

Posebnu pažnju posvetiti:

1. Prohodnosti državnih i opštinskih puteva na brdsko-planinskom podrucju i funkcionisanju saobracaja;
2. Snabdevanju stanovništva na brdsko-planinskom podrucju vodom, hranom i lekovima;
3. Funkcionisanju predškolskih ustanova i škola;
4. Funkcionisanju zdravstvenog sistema;
5. Zbrinjavanju povredenih i obolelih;
6. Zbrinjavanju socijalno – ugroženih gradana;
7. Nabavci sredstava i opreme neophodne za funkcionisanje delatnosti u najtežim uslovima velikih snežnih padavina i nanosa.

3. Uputiti inicijativu SVS – MUP-a da se u okviru VSB Valjevo formira specijalisticki tim za spasavanje u zimskim uslovima. Grad Valjevo obezbedio je specijalnu zaštitnu odecu i obucu i krplje a Sektor za vanredne situacije specijalno spasilacko vozilo, cime su se stekli uslovi za formiranje ove jedinice.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…