mladi.jpgKES “Ikstrim femili 014” i ovog leta organizovao je školu ekstremnih sportova na nekoliko lokacija u gradu. Pored Gradskog trga, skejteri su se vozili i na platou ispred Centra za kulturu, na Trgu Živojina Mišica, Trgu Desanke Maksimovic, a jedna od lokacija koja bi ubuduce mogla postati stalna je Skejt park Pecina.

Za sada su u parku Pecina postavljene dve sprave, ali se uskoro ocekuje njegovo proširenje jer je tender završen i izabran je izvodac radova. U klubu ocekuju da ce završetkom skejt parka biti još više posetilaca jer su brojni ljubitelji ove vrste sporta u Valjevu.

Inicijativa da Valjevo dobije lokaciju za skejt park postoji još od 2008. godine. Veliki je broj mladih koj iimaju sklonosti ka ovom ekstremnom sportu, ali su do sada bili uskraceni za bavljenjem zbog nedostatka adekvatnog prostora.

Skat je svakako jedan od najpopularnijih ekstremnih sportova. Postoji statistika da trenutno u svetu 12.5 miliona ljudi vozi skejtbord. Spada u relativno moderan sport jer je nastao u svom prvobitnom obliku tokom pedesetih godina.

Skejting kod nas postoji vec 20 godina. Nekad se pocinjalo s 15 godina, a sada se ta granica pomera. Klinci pocinju da voze skejt sa 10 ili 12 godina, a neki i ranije. A voze ga i stariji od 30 godina. Skejt parkovi vec postoje u Beogradu, Zajecaru, Jagodini, Zrenjaninu, Pancevu i Šapcu, a vec od ovog leta i valjevski ljubitelji skejtborda mocice da imaju i svoj prostor.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…