Narodni muzej.jpgFotografija Branislava Backovica iz Loznice dobila je Grand prix 7. Valjevskog salona fotografije “ŽIVOT 2013”. Na ovogodišnjoj medunarodnjo izložbi koja se održava pod pokroviteljstvom Medunarodne fotografske federacije i Foto saveza Srbije predstavljeno je 145 fotografija od 80 autora iz 17 zemalja. Valjevski salon fotografije je jedinstvena izložba jer u eri digitalizacije, na izložbi su predstavljene iskljucivo slike na fotografskom papiru.

Na konkurs je inace stiglo više od 400 fotografija koju je napravilo 110 autora iz 21 zemalje, a organizatori kažu da je takve fotografije najlakše napraviti u zemljema Azije.

Svaka izložba ima svoju temu, a Život je bila valjvskog Salona fotografije ove godine.

Valjevski foto-kino klub glavni je organizator Salona fotografije, a njegovi clanovi vec godinama su u vrhu srpske i svetske fotografije. Klub je osnovan 1950. godina prošlog veka, prva izložba organizovana je dve godine kasnije, a vec u prvoj deceniji Klub je priredio i veci broj drugih izložbi i znacajno u tom periodu doprineo popularizaciji fotografije medu mladima.

Poslednjih godina Foto kino klub Valjevo ucestvuje na svim izložbama organizovanim u Srbiji i na mnogim izložbama u inostranstvu odakle se redovno vracaju sa nagradama i priznanjima.
Posebna vrednost kluba su mladi autori koji su u svojim kategorijama medu najuspešnijima u Evropi.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…