infakt__frame.jpgU okviru rubrike “Retrospektiva 2012 “- investicije u oblasti sporta koje su izazvale najveće interesovanje korisnika ivesticionog portala “eKapije” , čak tri sportska objekta u Valjevu su se našla među prvih deset. Na trećem mestu je “Omni centar”, na petom mestu je buduća hala sportova “Valjevska arena”, a na desetom mestu je hala na Studentu.

Investicioni tim “eKapije” uradio je analizu i formirao rang listu investicija i investicionih ideja koje su izazvale najveće interesovanje i čitanost korisnika u 2012. godini. Kako objavljuje ovaj portal “Valjevci su uspeli da se lani, među top deset sportskih priča, izbore za čak tri mesta, pa im zasluženo pripadaju pohvale”, prenosi “eKapija”, koja je zbog toga, titulu otkrića godine dodelila upravo Valjevu.

Evo kako izgleda lista top 10 investicija u sportu u 2012. godini u Srbiji, koju je juče objavila “eKapija”, ugledni investicioni portal koji objavljuje poslovne vesti iz Srbije i sveta. U ovom sistemu je veliki broj korisnika iz svih sfera života u Srbiji. Tokom jučerašnjeg dana informacije su poslali na 15.800 lokacija:

Kako će izgledati čuvena “Marakana”, koju bi trebalo da izgradi “Nantong Construction Engineering Contracting Co. Ltd”, pitali su se ljubitelji fudbala, pa je priča o beogradskom stadionu ubedljivo prva. Od kako je u aprilu potpisan memorandum sa kineskom kompanijom, novih informacija nema, ali se zato u prestonici od nedavno šuška da se popularna “Al Dahra” iz Emirata ozbiljno zainteresovala za crveno-bele.

Šoping centar “Stadion” na Voždovcu zauzeo je drugo mesto. Fudbalsko igralište po UEFA standardima, biće smešteno na trećem spratu objekta, a moći će da primi oko 5.000 gledalaca. Na ovom spratu biće izgrađen i velnes centar na oko 800 kvadrata, i restoran. Dok Beograđani bodre omiljene timove, njihove lepše polovine moći će da uživaju u šopingu, a već je poznato da će na Voždovcu radnje otvoriti “Lilly”, “Svilanit”, “Zlatarna Celje”, “Takko Fahion”, “Intersport”, “La Borsa”, “Urban Jungle”, “DexyCo” i mnogi drugi. Otvaranje centra je najavljeno za mart 2013.

Valjevski “Omni-centar”, otvoren prošle godine, okitio se bronzom. Sportistima i rekreativcima na raspolaganju su dve sale, trim staza, teretana, teniski teren i jedina kuglana u gradu na Kolubari. Ljubitelje zabave čekaju stolovi za stoni fudbal, kao i za bilijar, a za proslave ili poslovne događaje, tu je prostrana svečana sala.

Na četvrtom mestu najinteresantnijih sportskih priča našao se multifunkcionalni kompleks u Novoj Varoši. Hotel sa 4 zvezdice, sportska hala, olimpijski bazen, velnes centar i klizalište, veoma su zainteseovali čitaoce, ali kako stvari stoje, ne i potencijalne investitore. Turističko-sportski centar i dalje čeka ulagače.

“Valjevska arena” u fotofinišu godine, sprintom je stigla do petog mesta. Radovi su počeli u decembru, a hala (koja ipak neće biti ovalna, kako je prvobitno planirano) će imati 13.000 kvadrata i 5.000 mesta. Prve utakmice na novom parketu možemo očekivati 2015. godine.
Ambiciozni novosadski “Kanarinci”, predstavili su lani projekat novog stadiona, sa dva balona za male sportove, teretanom i otvorenim terenima, za koji im, kako vele, problem ne predstavlja novac, već – zemljište. Čekaju tako u fudbalskom klubu “Novi Sad”, kako kažu, pomoć gradske vlasti, i veruju da bi u budućnosti mogli da dobiju i klupski hotel, ambulantu, klupske garaže i biznis kulu, bazen…

Lepe snove sanjaju Surčinci, koji su na sedmom mestu liste. Oni, sa druge strane, imaju zemljište, a traže investitora. Prema idejnom rešenju koje je pripremila “Milinković Kompani”, na oko 10 hektara, čiji je vlasnik “Business plus”, mogao bi da bude sagrađen velelepni teniski kompleks, sa 38 otvorenih, jednim centralnim, i osam zatvorenih terena. Loptica je i dalje u vazduhu, a Novak (koga su pominjali kao potencijalnog ulagača) se i dalje ne izjašnjava.
Beograđani se posle dvadeset godina ponovo brčkaju na zatvorenom bazenu Sportsko-rekreativnog centra “11. april”. Mesečna karta za rekreativno plivanje, za decu, đake, studente i penzionere košta 3.000 din, a za ostale 4.500 dinara. Dnevna karta je 300 dinara. Završetak rekonstrukcije novobeogradskog bazena zauzeo je osmu poziciju.

Među najpopularnije, umešali su se i Leskovčani. Na devetom mestu je novi hotel na Pašinoj česmi, koji je raširenih ruku dočekao prve goste, a nadomak njega punom parom gradi se otvoren i zatvoren bazen, sportska hala, restoran iznad već sagrađenih tribina novog fudbalskog stadiona, a formirane su i biciklističke i trim-staze.

Listu deset najčitanijih zatvara treća priča iz Valjeva. “Ingrap Omni” završio je mini sportsku dvoranu, koja bi u budućnosti trebalo da postane košarkaška akademija, koja će poneti ime proslavljenog Miloša Teodosića.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…