Gorenje.jpgIzvor: Beta
Počela je probna proizvodnja u fabrici Gorenja u Valjevu, koja će proizvoditi rashladne uredjaje, potvrdio je lokalnim medijima gradonačelnik Stanko Terzić.

Kako je rečeno, slovenačka kompanija je u novoj fabrici zaposlila prvu grupu radnika, a do 1. marta na posao može da računa 400 ljudi. Gorenje je ranije najavilo da će otvaranje nove fabrike biti 1. marta, a u Valjevo je izmeštena stara oprema i tehnologija za proizvodnju frižidera i zamrzivača iz matične firme Gorenja u Velenju.

Vrednost investicije je 20 miliona evra. Slovenačka kompanija će za svako radno mesto od države Srbije dobiti 10.000 evra subvencija, a u narednih deset godina lokalnoj samoupravi neće plaćati komunalne takse i poreze.

Po saznanjima agencije Beta, za 400 radnih mesta u Gorenju bilo je zainteresovano deset puta više kandidata iz Valjeva, okolnih opština Kolubarskog okruga, kao i drugih gradova u Srbiji.

Gorenje je u Valjevu otvorilo 2006. svoju prvu fabriku u Srbiji – rashladnih uredjaja sa 380 zaposlenih, u kojoj je, zbog potreba posla, povremeno bilo angažovano i 690 radnika.
U toj fabrici se godišnje proizvede oko 500.000 frižidera i zamrzivača od čega se oko 85 odsto izvozi na inostrano tržište.

Prikaži još ovjava iz Privreda

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…