infakt__frame.jpgOdbornici Skupštine grada u nastavku šeste sednice po skraćenom postupku usvojili su sva kadrovska rešenja zbog kojih je sednica prekinuta krajem decembra prošle godine. Za vršioca dužnosti direktora JP za upravljanje i korišćenje regionalnog višenamenskog hidrosistema Stubo Rovni Kolubara imenovan je Miodrag Marković, na mestu vd direktora JP Polet postavljen je dosadašnji direktor Zlatomir Lukić kome je mandat istekao krajem decembra. Takođe je u UFK Valis takođe imenovan vd direktora Milorad Minić koji je do kraja decembra obavlajo funkciju direktora. Odbornici su danas imenovali i vd direktora Centra za socijalni rad, pa je umesto Zorke Jeremić, imenovan Aleksandar Grujić. Promena direktora izvršena je i u TO gde je umesto Vesne Matić za vd postavljena Dragica Čanković. Prema najavama predsednika Skupštine Mihaila Jokića, svi direktori će kasnije biti izabrani na javnim konkursima.

Skupština je danas konstatovala i prestanak tri odbornička mandata nakon čega su potvrđeni mandati novih odbornika i to Aleksandre Ćorić iz URS-a, Aleksandra Ćebića iz DSS i Živadin Ninković iz PUPS-a.

U okviru kadrovskih rešenja obrazovana je i Komisija za statutarna pitanja, urbanizam i zaštitu životne sredine, društvene delatnosti, selo i poljoprivredu, privredu, predstavke i žalbe, mandatno-imunitetsku komisiju. Imenovani su i UO Centra za socijalni rad, TO, Predškolske ustanove i Ekonomske škole, sem Apotekarske ustanove za koju nisu stigla kadrovska rešenja. Odbornici su doneli i odluku imenovanju članova Gradske izborne komisije.

Predsednik Skupštine Mihailo Jokić napravio je i predlog novog rasporeda sedenja odbornika u sali. Ostavljena su posebna mesta za kabinet gradonačelnika i gradsko veće kao i novinare. Prema izveštaju koji je dostavljen predsedniku Skupštine svi tehnički uslovi su stvoreni za rad novinara.

Građani će kao i do sad moći da prate sednice Skupštine, ali uz prethodni pisani zahtev Skupštini koja će na samoj sednici i dalje po Poslovniku odlučivati na koji način će se obratiti odbornicima.

Naredna sednica očekuje se uskoro a na dnevnom redu će se naći smo izveštaj revizora za 2011. godinu u kome su prikazane sve nepravilnosti trošenja budžetskih sredstava.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…