infakt__frame.jpg“”Svetosavska atletska trka””, ove godine obeležiće i jubilej i kao 15. po redu održaće se u subotu, 26. januara, uoči Savindana. Razlog ranijeg održavanja je pre svega Beli kros u Beogradu u nedelju, koji je inače pod pokroviteljstvom Evropske atletske federacije i kako se ove dve manifestacije ne bi poklopile, valjevski organizacioni odbor trku će organizovati dan ranije.

Trka će tako ima međunarodni karakter, takmičari će nastupiti u 25 kategorija, a novina je štafetna trka 4 x 200 metara za učenike od drugog do šestog razreda.

Pored predškolaca i učenika, u trci će učestvovati i pripadnici vojske, policije, rekreativci, veterani. Najzanimljivije su svakako trke juniora i seniora.Tehnička organizacija i sprovođenje trke i ove godine je povereno AK Metalac. Kao jedna od učesnica trke najavljena je i Amela Terzić.

Za najbolje takmičare obezbeđene su nagrade, a po prvi put neće biti u istoj konkurenciji takmičari koji se aktivno bave atletikom i rekreativci.

Ove godine očekuje se i dolazak predstavnika Atletskog saveza Srbije i Evropske atletske federacije kao i da ova manifestacija naredne godine bude pod njihovim pokroviteljstvom, pre svega zbog kvaliteta i masovnosti takmičenja.

Start i cilj svih trka je u Karađorđevoj ulici, na ulazu/izlazu sa Gradskog trga, ispred hotela “” Narcis “”. Staza je kružna i trči se asfaltom ulicama grada. Od 11.00 do 14.00 za saobraćaj će biti zatvorene ulice: Karađorđeva, Sinđelićeva, Pantićeva, Vlade Danilovića i Vuka Karadžića.

Povodom Svetosavske atletske trke , predstavnici grada Valjeva organizovaće prijem za goste i učesnike, u sali Gradskog veća pre početka trke.

Svečano otvaranje tradicionalne sportske manifestacije je u 12 sati.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…