Gimnazija 1.jpgKoncertom pod nazivom “Put muzike kroz Evropu”, Trio Amoroso, valjevskoj publici predstavio je muziku Austrije i Mađarske. “Put muzike kroz Evropu” je projekat koji već godinu dana uspešno realizuju mlade umetnice, članice Amorosa inače profesorke Muzičke škole Živorad Grbić. Osim umetničke dimenzije, ovaj projekat ima i edukativan karakter jer se na ovaj način publici predstavlja muzika Evrope, i kroz nju mogu da se uoče i dožive različitosti evropskih zemalja.

Trio Amoroso čine Nevena Nikolić, flauta, Aleksandra Milivojević, violina, i Milica Prodanović, klavir. Valejvska publika je do sada mogla da čuje najbolja dela klasične muzike Francuske, Italije i Nemačke, a nakon Austriji i Madjarski u planu je koncert posvećen srpskim kompozitorima.

Trio Amoroso predstavlja prvi nestandardni kamerni sastav u Valjevu, a ujedno je i jedan od retkih sastava ovog tipa u našoj zemlji. I ove godine grad Valjevo je prižio podršku kamernom sastavu kroz projekat „Evropom uz Amoroso”, koji je ujedno nastavak prošlogodišnjeg projekta i čijom će realizacijom Amoroso na svom repertoaru obuhvatiti muziku cele Evrope.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…