muzej.jpgNarodni muzej Valjevo ovogodišnji dobitnik nagrade „Turistički cvet”, najvećeg nacionalnog priznanja za doprinos razvoju turizma koju svake godine dodeljuje Turistička organizacija Srbije. Narodni muzej Valjevo je prva muzejska institucija koja je dobila ovu nagradu.

Stručni žiri Turističke organizacije Srbije Turistički cvet dodeljuje u deset različitih kategorija, a valjevski muzej je nagrađen u tradicionalno najkonkurentnijoj kategoriji: Organizacija ili pojedinac za doprinos unapređenju turizma i podizanju kvaliteta turističkih usluga.

Dodela nagrade „Turistički cvet” održaće se na Svetski dan turizma, 27. septembra 2012. godine u Novom Sadu, u okviru ceremonije otvaranja 45. Međunarodnog sajma turizma,.

Rezultati rada u periodu juli 2011 – juli 2012. godine, na osnovu kojih je nagrađen Narodni muzej Valjevo, su sledeći:

1) Muzej je doprineo povećanju atraktivnosti destinacije otvaranjem dve nove stalne postavke (postaka O Desanki, perom i slikom, u istorijskom spomen kompleksu u Brankovini i postavka Kula Nenadovića u istoimenom objektu u Valjevu)
2) Muzej je doprineo proširivanju asortimana suvenirske ponude Valjeva i okoline realizujući veći broj raznovrsnog informativno-edukativnog i suvenirskog materijala vezanog kako za nove postavke, tako i za druge sadržaje.
3) Direktnim angažmanom Muzej je uticao na znatno povećanje posete Valjeva, i to od posetilaca kojima je primarni razlog posete upravo obilazak muzejskih sadržaja u Valjevu (centralna postavka Muzeja, postavke u Muselimovom konaku i postavka u Kuli Nenadovića) i Brankovini, što se odrazilo i kroz merljive socio-ekonomske efekte.
4) Muzej je dao poseban doprinos razvoju teorije kulturnog i muzejskog turizma objavljivanjem monografije: Muzeji, menadžment, turizam – ka savremenom muzeju, od teorije do prakse (autor dr Vladimir Krivošejev).

Prikaži još ovjava iz Kultura

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Gudači osvojili brojne nagrade u Šapcu

Treći vikend marta 2023. je definitivno obeležen uspesima gudačkog odseka naše muzičke ško…