zlatibor.jpgUdruženje “Wild Serbia” ove godine četvrti put za redom organizuje Trku preživljevanja. Ove godine trka će se održati poslednjeg vikenda septembra i svake godine u pitanju je nova lokacija. Za ovu godinu organizatori su izabrali produčje opštini Krupanj. Skup svih učesnika je na izletištu Zmajevac 5 km Krupnja.

Trka preživljavanja se organizuje u dve kategorije: Opstanak i Avantura, a razlika je u dužini staze. Ove godine za trku Opstanak prijavljeno je 43ekipe, a za Avanturu 13. Pravila trke su prilično jednostavna. Stazu od 70-tak kilometara, odnosno 35 potrebno je preći za dva dana.
A sa sobom se može poneti vrlo malo.

Broj učesnika Trke se povećava iz godine u godinu. Prve godine na području Divčibara bilo je oko 60 takmičara, naredne godine oko 100 na lokaciji Ljubovije, a prošle godine na startu na Zlatiboru se pojavilo 120 avanturista.

Pobednik trke je ona ekipa koja sakupi najviše bodova, a poeni se dobijaju za vreme koje je potrebno da se pređe staza, upaljenu vatru, napravljeno sklonište, pribavljenu hranu kao i uspešno rešene specijalne zadatke. U “Trci preživljavanja” mogu da učestvuju svi koji sebe smatraju psihofizički spremnim, a pre svega…

Organizatori su se potrudili i da bezbednost učesnika bude na najvišem nivou.

Dva dana bez vode i hrane u divljoj prirodi, samo sa nožem i odećom koju imaju na sebi predstavlja pravi izazov i avanturu, ovakva trka je prilika svima da bolje upoznaju sebe i svoje granice, izađu iz kruga komfornog i uživaju u predivnoj prirodi.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…