prodavnica-kupovina.jpgOktobarska poskupljenja, kako tvrde predstavnici organizacija za zaštitu potrošača, dodatno će oslabiti kupovnu moć građana i urušiti ionako nizak životni standard.

Mleko i mlečni proizvodi od narednog meseca poskupeće između dva i četiri odsto, sveže meso tri odsto i više, mesne prerađevine pet odsto koliko će “skočiti” cena šećara, a ulja između devet i 16 odsto.

Slatkiši i slane grickalice biće skuplji od tri do čak 40 procenata. Cigarete će poskupeti za 20 dinara po paklici, bezalkoholna pića 4,5 odsto, kuća hemija i sredstva za ličnu higijenu od 1,5 do pet odsto.

Pored hrane, oktobar će najverovatnije doneti i nove cene grejanja u većini gradova u Srbiji između 10 i 20 procenata zbog poskupljenja energenata, dok će javni gradski prevoz u Beogradu poskupeti za 20 procenata.

Predstavnici naftnih kompanija najavili su povećanje maloprodajnih cena naftnih derivata na tržištu u Srbiji zbog povećanja akciza na dizel goriva i tečni naftni gas i poreza na dodatu vrednost (PDV) za dva procenta.

Izvor:Tanjug foto:Guliver/Thinkstock

Prikaži još ovjava iz Privreda

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…