ulica.jpgStanje gradskih ullica je katastrofalno i od 260 km ulica pod asfaltom oko 15 km u stanju koje se može smatrati dobrim, podaci su gradske Direkcije za urbanizam. Nakon rekonstrukcije ulice Vlade Danilovića urađen je i deo Hajduk Veljkove, a sada slede radovi u Sinđelićevoj ulisi i ulici Jakova Nenadovića gde je potrebno zameniti i vodovodnu i kanalizacionu infrastrukturu.

Jedan deo radova poput postavljanja horizontalne signalizacije obavljao se u proteklom periodu u noćnim satima kako bi se što manje ometao saobraćaj, ali u Direkciji kažu da je i tada stepen tolerancije vozača bio zabrinjavajući, pa apeluju na razumevanje jer se radovi moraju završiti.

Program rada Direkcije za narednu godinu je u pripremi, a kako bi se svi infrastrukturni radovi evidentirali i napravili prioriteti u radovima, intenyiviraće se i saradnja sa Mesnim zajednicama preko kojih će svi zahtevi i predlozi građana biti dostavljani.

Rebalansom budžeta određena sredstva su opredeljena za rad Direkcije, ali neke krupnije investicije ipak se ne mogu uraditi bez pomoći države.

Kao prioritet od većih investicija u naredom periodu biće izgradnja Hale sportova, a nakon toga i zatvorenog bazena i pre svega tu se očekuje pomoć države.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…