novac2.jpgNevladina organizacija Centar za istraživanje, transparentnost i odgovornost (CRTA) predstavila je danas u centru Beograda portal “Prati pare” koji omogućava građanima da prate kako lokalne vlasti upravljaju budžetom, koliko se novca izdavaja za koje projekte i da li se i kako oni realiziju.

Građani informacije mogu dobiti na sajtu www.pratipare.rs Prati se trošenje para iz budžeta deset gradova i opština u Srbiji – Beograda, Zaječara, Novog Sada, Valjeva, Čačka, Prijepolja, Leskovca, Niša, Palilule i Zvezdare.

Direktorka te organizacije Vukosava Crnjanski rekla je da je cilj projekta da kroz uključivanje građana i šire javnosti i praćenje lokalnih budžeta i investicija doprinese većoj transparentnosti budžetskog procesa.

– Novac u budžetu je novac svih nas. Svako od nas ima pravo da zna tačno šta se kada i kao finansira našim parama – rekla je Crnjanski novinarima.

NVO CRTA osim ovog portala ima i portal Istinomer na kom se analiziraju izjave i obećanja političara i u kojoj meri su ispunjena i Otvoreni parlament koji je usmeren na povećanje transparentnosti rada republičkog parlamenta.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…