vucic.jpgČelnici SNS-a i koalicije SPS-PUPS-JS Aleksandar Vučić i Ivica Dačić počinju razgovore o formiranju vlade. Mandatar za sastav vlade Ivica Dačić očekuje da će za dve sedmice biti rešena sva pitanja i da će Srbija dobiti novu vladu.
U sedištu Srpske napredne stranke počinju razgovori o formiranju vlade predstavnika SNS-a i koalicije SPS-PUPS-JS. Razgovore predvode Aleksandar Vučić i Ivica Dačić.
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić juče je lideru socijalista Ivici Dačiću poverio mandat za formiranje vlade Srbije u kojoj će parlamentarnu većinu činiti SNS, koalicija SPS-PUPS-JS i URS.
Ivica Dačić očekuje da će za dve sedmice biti rešena sva pitanja i da će Srbija dobiti novu vladu.

Dačić je juče rekao da prilikom donošenja odluke da zatraži mandat od Nikolića nije birao između lidera demokrata Borisa Tadić i Tomislava Nikolića, već između “Borisa Tadića i Ivice Dačića”.

Funkcioner SNS-a Nebojša Stefanović rekao je da ne očekuje da će pregovori o formiranju vlade trajati dugo i istakao da će u narednih sedam dana “biti nekih ozbiljnih rešenja”.

Govoreći o vlasti u Beogradu Stefanović je rekao da naprednjaci još nisu odlučili o tome da li će od socijalista sa kojima formiraju republičku vladu tražiti da prekinu saradnju sa Demokratskom strankom u Beogradu.

Lider PUPS-a Jovan Krkobabić očekuje formiranje vlade u narednih deset dana, ističući da postoji opasnost da, ako ona ne bude formirana brzo, država neće moći da ispunjava svoje osnovne obaveze.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…