smece.jpgEkološki biciklistički karavan, pod sloganom “Oplaneti se! Recikliraj!” koji je počeo 25. juna, obići će šest gradova u Srbiji, a 12 biciklista u saradnji sa uličnim umetnicima “Cirkusfere”, uz svim gradovima koje budu posetili prirediće ekološku predstavu i podeliti gradjanima 3.000 kesa za razvrstavanje otpada. Biciklistički karavan je startovao juče, a nakon 80 pređenih kilometara prva destinacija bilo je Valjevo.

Tokom trajanja kampanje karavan biciklista preći će oko 350 kilometara, a od početne stanice u Gornjm Milanovcu, prošli su kroz Valjevo, a naredne destinacije su Šabac, Obrenovac, Indjiju i Bačcki Petrovac gde se vožnja završiti 29. juna.

Ekološko biciklistički karavan se bavi promocijom prirodnih lepota srbije, reciklaže, energetske efikasnosti , zaštite životne sredine i drugo. U biciklističkom karavanu učestvovaće ukupno 25 biciklista iz cele Srbije među kojima su i članovi Valjevskog kluba „Ciklopaori“.

Valjevci su sinoć na platou ispred Centra za kulturu mogli da vide nastup žonglera i akrobata, kao i gostovanje Siniše Marčeka, učesnika šoua „Ja imam talenat“, koji je poznat i pod imenom Zvukomir Mirozvuk – Vilenjak iz šume.
Organizator performansa bilo je je Društvo istraživača „Vladimir Mandić – Manda“ iz Valjeva, kao partnerska organizaciju u projektu.

Ekološki karavan se održava već dve godine u Srbiji i do sada je obišao 20 gradova, odnosno sa više od 40 biciklista prešao 1.200 kilometara.

Ekološki karavan organizuju “Zelena lista Srbije” i “Zelena inicijativa”.

Prikaži još ovjava iz Ekologija

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Bolje grejanje i uštede u kućnom budžetu za 35 Mioničana

I Mioničani su dobili priliku da upola cene poboljšaju grejanje i klimatizaciju u svojim k…