Park Pecina 1.jpgU Valjevu, kao i u čitavoj Srbiji, sutra, 9. juna se održava akcija “Veliko spremanje Srbije”. Preko 3000 građana, preduzeća, škola i ustanova je najavilo učešće u ovoj akciji, čiji je cilj uklanjanje razbacanog smeća u Valjevu i okolini.

Valjevske škole “Sestre Ilić”, “Milovan Glišić”, “Vladika Nikolaj Velimirović”, “Desanka Maksimović”, “Prota Mateja Nenadović” u Brankovini, “Zdravko Jovanović” u Poćuti, “Nada Purić”, “Prva osnovna škola”, “Andra Savčić”, “Stevan Filipović” u Divcima, “Dragoljub Ilić” u Dračiću, “Sveti Sava” u Popučkama, Medicinska, Tehnička, Ekonomska, Valjevska gimnazija, Poljoprivredna škola su prijavile učešće u akciji.

U akciji će učestvovati pripadnici Vojske Srbije, koji će čistiti korito reke Ljubostinje pored kasarne. Akciju će pomagati i Odeljenje policije u Valjevu, Dom zdravlja, a u čišćenje Valjeva će se uključiti i zaposleni u “Železnicama Srbije”, kao i u firmama “Metva”, “Mičelini”, “Ingrapomni”, “Metalprom”, JKP “Vidrak”, Šumska uprava “Boranja”, kao i udruženja građana Atletski klub “Metalac” , EKO Ribarstvo i Ekološko društvo “Gradac”.

EKOD “Gradac” će čistiti veliku divlju deponiju na Prisadama u selu Lelić.

Građani u MZ Paune, u Rađevom selu i Donjoj Grabovici, kao i meštani Maljenske ulice najavili su masovno učešće u akciji “Veliko spremanje Srbije”.

Od političkih stranaka, učešće u akciji potvrdila je Omladina Demokratske stranke u Valjevu.

Građani se i dalje mogu prijavljivati i preuzimati rukavice i džakove na telefon 294 -820.

Prikaži još ovjava iz Ekologija

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Bolje grejanje i uštede u kućnom budžetu za 35 Mioničana

I Mioničani su dobili priliku da upola cene poboljšaju grejanje i klimatizaciju u svojim k…