izlozbe fotografija 3.jpgNa poziv Maribora, prestonice evropske kulture 2012. godine, u ovom gradu je prošlog vikenda boravila delegacija Valjeva. Valjevski umetnici su se predstavili svojim domaćinima nastupima benda “Varljiv obrt” i radovima Foto kluba Valjevo.

Foto klub Valjevo, koji je izložio najuspešnije fotografije svojih članova, predstavljao je fotograf Dragan Đurđević. U okviru programa na otvorenoj sceni “Županov oder prijateljstva”, o Valjevu je kazivala glumica i voditeljka Maja Lukić i Veseljko Belušević iz Centra za kulturu Valjeva. Na ovoj sceni, u neposrednoj blizini stare loze koja je u Ginisovoj knjizi upisana kao najstarija sa preko 400 godina, od aprila do septembra nastupaju posebni gosti mariborskog Župana.

Bend “Varljivi obrt” koji čine Lazar Avramović, Midorag Maljoković, Damnjan Andrić, Zoran Aćimović i Neda Čubrić održali su koncert na ovoj sceni. Nastup Valjevaca je oduševio sve prisutne, tako da je naš bend svirao na bis.

Delegaciju Valjeva predvodio je gradonačelnik Valjeva Zoran Jakovljević koji se ovom prilikom susreo sa najvišim predstavnicima Maribora i organizatorima kulturnog života u ovom slovenačkom gradu, koji je tokom 2012. godine domaćin brojnih dešavanja iz kulture i umetnosti, u sklopu programa “Evropski grad kulture 2012. godine”.
Brojni razgovori sa domaćinima iz sveta politike, privrede, kulture, ali i građanima Maribora, pokazali su da u ovom slovenačkom gradu postoji veliko interesovanje za Valjevo i želja za saradnjom na svim poljima.

Valjevska delegacija je u Maribor otputovala na poziv domaćina, koji je snosio sve troškove trodnevnog boravka Valjevaca u Sloveniji.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…