Opstina zgrada 5.jpgFontana sa uređenim stazama, zelenim površinama, cvećem i dekorativnim osvetljenjem svečano je puštena u rad proteklog vikenda, a nakon rekonstrukcije i centralnog Gradskog trga, centar Valjeva odaje skladnu ambijentalnu celinu.

Projekat izgradnje novog Trga kod „Limenke”, uređenja Gradskog trga i izgradnje fontane, kao i rekonstrukciju nekoliko lokalnih puteva i ulica finansiralo je Ministarstvo za infrastrukturu i energetiku sredstvima u iznosu od 80 miliona dinara, a izvođač radova je bilo građevinsko preduzeće „Ingrap-Omni”.

Iz ministarstva za infrastrukturu i energetiku stiže i najava da će u ovoj godini izdvojiti 65 miliona dinara koje će Grad iskoristiti za nastavak rekonstrukcije Karađorđeve ulice i još nekoliko ulica i puteva. Mrkonjić je ovom prilikom rekao i da se 20. aprila otvaraju radovi na deonici od Ljiga do Preljina.

Inače, na Koridoru 11 se trenutko grade mostovi i petlja u selu Nepričava kod Lajkovca, a budući auto-put će povezati Beograd sa Južnim Jadranom i biće najkraća veza Srbije sa Crnom Gorom i Italijom, odnosno veza između Crne Gore sa Srbijom do Rumunije. Jedan od dugogodišnjih projekata u ovom kraju koji još nije dobio svoj kraj je i izgradnji pruge Valjevo-Loznica koja bi prema najavama direktora železnice mogla biti nastavljena krajem ove ili početkom sledeće godine.

U prugu Valjevo – Loznica od početka izgradnje uloženo je oko 50 miliona evra, a za završetak radova neohodno je bar još 200 miliona evra. Procena je da je završeno oko 40 odsto posla, odradjeni su najteži poslovi, a radovi bi mogli da budu okončani za dve godine.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…