nauka 1.jpgU četvrtak 22. marta počinje jedanaesti po redu INFOTEH, međunarodni simpozijum informacionih tehnologija na Jahorini, na kojem redovno svoje naučne radove izlažu predavači Visoke poslovne škole strukovnih studija.

Ove godine, uz njih, boje VIPOS-a na vodećem informatičkom simpozijumu u regionu, po prvi put braniće i dvojica studenata. To su Ivan Dujović i Ivan Lukić, studenti treće godine studijskog programa Elektronsko poslovanje.

Dujović i Lukić će na studentskoj sesiji ovogodišnjeg INFOTEH-a predstaviti svoj rad, računarski sistem evidencije poseta Narodnom muzeju u Valjevu. Visprenost i dobro poznavanje informacionih tehnologija naših studenata, omogućava Narodnom muzeju da koristi efikasan, jednostavan i jeftin računarski sistem za evidentiranje poseta. Softver koji su kreirali, precizno evidentira broj posetilaca, što je do sada rađeno olovkom, neprecizno i sporo. Računarski sistem studenata VIPOS-a, pak, nepogrešivo beleži i prikazuje datume, satnicu, organizatore i vrste poseta, cene ulaznica, te odakle su posetioci zvanično najboljeg i najposećenijeg muzeja u Srbiji.

Važno je napomenuti da su Dujović i Lukić prvi studenti neke od visokih strukovnih škola iz Srbije koji učestvuju u prezentaciji radova završnih godina elektro i tehničkih fakulteta iz čitavog regiona na INFOTEH-u. O kakvom je uspehu reč, govori i podatak da je oštra komisija ovog simpozijuma ove godine odbila da u prezentaciju uvrsti 80 radova.

Na INFOTEH-u, na kojem su do sada autori iz 40 zemalja sveta objavljivali svoje naučne radove, ove godine se očekuje prezentacija 250 autorskih i studentskih radova. Uz rad dvojice studenata, Visoka poslovna škola strukovnih studija biće zastupljena sa još sedam autorskih radova predavača jedine državne visoke škole u regionu.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…