Opstina zgrada 5.jpgOdlukom Štaba za vanredne situacije, javna rasveta od sutra u gradu radiće uobičajenim režimom. Na današnjoj sednici bilo je reči o izlivanju kišne kanalizacije u Ulici Jovana Dučića u subotu. Nakon višesatne intervencije radnika valjevskog „Vodovoda”, slivnici su očišćeni i za sada je mreža u mogućnosti da prihvati vodu koja se sliva usled otapanja snega. Na sednici je konstatovano da je na ovoj deonici potrebno rekonstruisati mrežu i da je to jedino trajno rešenje.

Zbog kvara na obe pumpe na crpnoj stanici vodovoda Prskavac, meštani koji se snabdevaju sa ove mreže, neće imati vode narednih dana. JKP „Vodovod” naćiće alternativno rešenje za prilaz ovoj crpnoj stanici kako bi otklonili kvar, a obzirom na to da je zbog visokog vodostaja Gradca pristup onemogućen.

Inače, Štab je na današnjoj sednici konstatovao da se čišćenje svih rečnih korita ne vodama drugog reda koje su u ingerenciji Grada, realizuje planiranom dinamikom. Osim Perajice, Crnobare i Krivošije, po planu danas počinje i čišćenje korita reke Rabas, a ukupno je predviđeno da bude očišćeno više od šest kilometara rečnih korita, što će sprečiti poplave na potencijalno plavnom području Grada.

Prikaži još ovjava iz Samouprava

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…