poyorisna-scena.jpg25. i 26. decembra u 16 časova i 30. decembra u 17 časova u sali Centra za kulturu biće odigrane reprize novogodišnje predstave za decu NOVOGODIŠNJA BAJKA O ČOKOLADI. Karte su u prodaji od ponedeljka, 22. decembra na biletarnici Centra (radno vreme: 10-11h i 17-20h) po ceni od 150 dinara.

Centar za kulturu Valjevo, već četvrtu godinu za redom, realizuje novogodišnju predstavu za decu. Sa ciljem da deci pribižimo radost pozorišne igre i doprinesemo novogodišnjoj atmosferi u pravom pozorišnom ambijentu, ove godine pripremili smo predstavu o mašti, drugarstvu, slozi i ljubavi koje uvek pobeđuju, pod nazivom ,,Novogodišnja bajka o čokoladi”” po tekstu Ivana Tomaševića.
Ova predstava namenjena je deci uzrasta od pet do dvanaest godina.

Siže predstave:

Bole je dečak koji je u svoju čarobnu svesku nacrtao Deda Mraza. Deda Mraz je izašao iz sveske i dao mu najveću novogodišnju čokoladu na svetu. Bole je hteo da podeli čokoladu sa svojom drugaricom Jucom, ali je usput pojeo. Juca mu, naravno nije poverovala u priču o čarobnoj svesci iz koje izlazi Deda Mraz, i to pre Nove Godine, niti da postoji najveća novogodišnja čokolada na svetu. Da bi je uverio on ponovo odlazi u svoju svesku, i tada saznaje od Deda Mraza da se recept za najveću novogodišnju čokoladu nalazi u novogodišnjoj knjizi recepata koja ne sme da dospe u ruke kraljice Ljutonije – Ljutomirke. Kraljevina Dedamrazovija i kraljevina Ljutonija, u stalnom su ratu, jer Ljutomirka hoće da zaljuti sve čokolade koje pravi Deda Maraz i stavlja u novogodišnje paketiće. Deda Mraz daje na čuvanje čarobnu knjigu novogodišnjih recepata Boletu i vraća se u Dedamrazoviju. Greškom, iz njegove čarobne sveske izlazi kraljica Ljutomirka. I tu počinje prava zavrzlama!

Tekst: Ivan Tomašević
Režija i scenski pokret: Angelina Lukić
Kostimi i scenografija: Nemanja Radovanović i Jana Marinković Arsenijević
Izbor muzike : Ljudmila Popović

ULOGE:

Deda Mraz: Branko Antonić
Bole: Dragan Lukić
Juca: Angelina Lukić
Ljutomirka, kraljica Ljutonije: Katarina Vićentijević

Prikaži još ovjava iz Kultura

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Gudači osvojili brojne nagrade u Šapcu

Treći vikend marta 2023. je definitivno obeležen uspesima gudačkog odseka naše muzičke ško…