regionalni_razvoj.jpgNadzornim odborom Stalne konferencije gradova i opština (SKGO) predsedavaće grad Valjevo, sa Zoranom Jakovljevićem na čelu. Na 39. redovnom zasedanju Skupštine Stalne konferencije gradova i opština, održanom juče u beogradskom „Sava centru”, Valjevo će drugi put za redom predsedavati ovim Odborom, zahvaljujući glasovima 90 članova Skupštine SKGO-a.

SKGO je organizacija koja postoji od 1953. godine i zastupa intererese, pruža usluge i podržava razvoj i unapređenje lokalne samouprave kroz zajedničko delovanje članstva, u skladu sa evropskim standardima. Nadzorni odbor kontroliše finansijsko poslovanje SKGO i o uočenim nepravilnostima, bez odlaganja, obaveštava Predsedništvo.
Nadzorni odbor ima 5 članova koje bira Skupština iz redova članova SKGO, u skladu sa Izbornim pravilima SKGO. Predsednika Nadzornog odbora bira Skupština iz redova izabranih članova Nadzornog odbora. Mandat članova Nadzornog odbora traje dve godine i mogu biti ponovo birani. Nadzorni odbor razmatra finansijski izveštaj SKGO i finansijski plan i podnosi ih na usvajanje.

Na juče održanoj Skupštini SKGO-a prisustvovale su ugledne zvanice na čelu sa predsednikom Republike Srbije Borisom Tadićem, predsednicom Skupštine Srbije Slavicom Đukić Dejanović, šefom delegacije EU u Beogradu Vensanom Dežerom, brojni ministri i ostali predstavnici Srbije i stranih država.

Prikaži još ovjava iz Samouprava

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…