Opstina zgrada 5.jpgMinistarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu iz Fonda igara na sreću, sa 1,6 miliona dinara je finansiralo uvođenje Kontakt centra u Gradsku upravu Valjevo. To je sistem koji omogućava građanima da što brže i lakše dođu do potrebnih informacija o poslovima vezanim za lokalnu samoupravu.

Na pozive građana javljaju se službenici koji su zaduženi da daju odgovore iz traženih oblasti, što će omogućiti građanima da ne lutaju od broja do broja u potrazi za informacijom.

Pozivom na broj 294 – 999, koji se tarifira kao lokalni razgovor, automatskom porukom se saopštava koje informacije i iz kojih oblasti se mogu dobiti, pritiskom na određeni taster.
Informacije se mogu dobiti o porezima, matičnim knjigama, dečjim dodacima i boračko- invalidskoj zaštiti, građevinarstvu i urbanizmu, inspekciji i komunalnoj policiji.
Kada službenik sasluša građanina, on će mu odmah odgovoriti, ili mu obezbediti odgovor u roku od dva radna dana. Građani će morati da ostave svoje podatke, kao i da se izjasne kako žele da im se informacija dostavi.

Ukoliko je postavljeno neko od najčešćih pitanja, službenik će građaninu pustiti već snimljenu poruku, poput informacija kako se podnosi zahtev za zaključenje braka, prijava imena deteta, dobijanje lokacijske ili građevinske dozvole, načine i rokove izmirivanja poreza, nadležnosti i procedure u inspekcijskim poslovima.

U svakom trenutku, pritiskom na taster 9 se javlja službenik na telefonskoj centrali, koji će građanima pomoći da dođu do potrebnog sagovornika.

Radno vreme operatera Kontakt centra je svakim radnim danom od 8 do 14.30 časova. Pre i posle radnog vremena Kontakt centra, kao i u dane vikenda, ili praznika, uključivaće se govorne poruke.

Na ovaj način, komunikacija između građana i organa lokalne samouprave će se pojednostaviti i ubrzati. Uvođenje Kontakt centra u Gradsku upravu Valjeva je nastavak modernizacije usluga lokalne samouprave i još jedan dokaz iskrene posvećenosti gradskih vlasti uprošćavanju procedura i omogućavanja građanima da što jednostavnije obave svoje poslove.

Prikaži još ovjava iz Samouprava

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…