kompjuteri.jpgServis elektronske uprave (E-uprava) od ponedeljka je dostupan u ukupno 16 policijskih stanica i uprava u Srbiji, objavila je Uprava za digitalnu agendu. Kako se navodi u saopštenju, servis E-uprava (www.euprava.gov.rs) sada je dostupan i u Pančevu, Nišu, Šapcu, Smederevu, Smederevskoj Palanci, Valjevu, Velikoj Plani i beogradskim opštinama Palilula, Stari Grad, Voždovac, Vračar.

Podseća se da su u probnom periodu građani preko interneta već mogli da zakažu termin izdavanja dokumenata u četiri policijske stanice na teritoriji Beograda u opštinama Čukarica, Novi Beograd, Zemun i Zvezdara, kao i u Policijskoj upravi u Novom Sadu.

Uprava za digitalnu agendu Srbije pozvala je institucije državne uprave i lokalne samouprave da usluge besplatno postave na portal E-uprave i tako slede primer MUP koji je omogućio građanima da ne čekaju u redovima na lična dokumenta.

Kako se ističe, elektronska uprava je najjednostavniji način da se smanje redovi, izbegne korupcija i povećaju transparentnost i efikasnost u radu.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…