romi. 1.jpgPredstava Romskog forum teatra “Život pored puta” biće odigrana u četvrtak, 1. decembra u 16 časova u Holu Centra za kulturu. Predstava o trgovini ljudima “Život pored puta” prati tešku životnu priču dvanaestogodišnje devojčice Luluđi. Ona postaje predmet trgovine tako što je otac prodaje Romu iz Nemačke, za kojeg se nevoljno i udaje. Suprug je maltretira i tera na prostituciju. Čitav slučaj razrešava se u sudnici. Predstava je zamišljena kao interaktivna i publika može da promeni sam tok predstave.

Predstava Romskog forum teatra iz Beograda je namenjena mladoj populaciji, posebno romskoj zajednici, njihovim roditeljima, sastavni je deo nacionalne kampanje protiv trgovine ljudima. U predstavi koju je režirao Dragan Ristić između ostalih igraju: Sreten Jovanović (Doktor), Hakija Ibrahimi (Dad-otac), Santijana Ibrahimi (Chaj-kći-Luluđi), Romano Ibrahimi (Chavo-dečak), Klej Džaferi (Švaba), Aleksandra Stančić (Phen-sestra) i drugi.

Predstavu “Život pored puta-Dživdipe karing o drom” je omogućio Zajednički program (ZP) za borbu protiv trgovine ljudima Visokog Komesarijata za izbeglice Ujedinjenih Nacija (UNHCR), Međunarodne organizacije za migracije (IOM) i Kancelarije Ujedinjenih nacija za borbu protiv narkotika i organizovanog kriminala (UNODC) u Srbiji, pod pokroviteljstvom Globalne inicijative Ujedinjenih nacija za borbu protiv trgovine ljudima (UN.GIFT). Program je podržan od strane vlada Belgije, Švajcarske i UN.GIFT-a u saradnji sa Vladom Republike Srbije.

Učestvovanje u predstavi je besplatno.

Prikaži još ovjava iz Kultura

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Gudači osvojili brojne nagrade u Šapcu

Treći vikend marta 2023. je definitivno obeležen uspesima gudačkog odseka naše muzičke ško…