infakt__frame.jpgViše od 270 programa realizovano je u Centru za kulturu u protekloj godini, ali ono što ističu u ovoj ustanovi je pre svega dobra posećenost što odslikava da je izbor bio ne samo dobar u poogledu kvantiteta, već i kvaliteta. Žal je naravno zbog nedostatka novca da bi se doveli još kvalitetniji programi, kaže Angelina Lukić, urednik kreativno -obrazovnog programa Centra za kulturu.

Delatnost Centra je jako široka i urednici se trude da budu zastupljeni svi segmenti i programi za sve, od dečijeg uzrasta pa do odraslih. Naročito je bio bogat program u oktobru mesecu.

U septembru je realizovan projekat u Čika Ljubinoj stvaraonici odakle je potekla pozorišna predstava koja je na festivalu u Lazarevcu osvojila 9 od 12 nagrada, realizovana je novinarska radionica i likovna u saradnji sa organizacijom Naši snovi. Predstava “Glupаci”” Omlаdinske pozorišne scene OPS! Centrа zа kulturu Vаljevo nаstupilа nа Festivаlu omlаdinskih pozorišnih predstаvа Srbije u Jаgodini, a činjenicа dа je predstаvа uvrštenа u selekciju 5 nаjboljih omlаdinskih predstаvа u Srbiji, veliki je i nesvаkidаšnji uspeh.

Zanimljivo je da su u Centru za kulturu na glavnim mestima tri žene, pa je možda i to jedan od ključeva uspeha ove ustanove u poslednje vreme.

Prikaži još ovjava iz Kultura

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Gudači osvojili brojne nagrade u Šapcu

Treći vikend marta 2023. je definitivno obeležen uspesima gudačkog odseka naše muzičke ško…