ocistimo-srbiju.jpgU akciji „Očistimo Valjevo“, prema konačnim podacima sa 52 lokacije na području grada Valjeva, mehanizacijom je prikupljeno 447 kubnih metara raznog smeća, a ručno 1556 vreća. U akciji je učestvovalo 2836 volontera. Značajan doprinos uspešnoj realizaciji akcije dali su osim učenika osnovnih i srednjih škola, zaposleni u javnim preduzećima, ustanovama, preduzećima, članovi udruženja, ali i građani koji su se uključili samoinicijativno ili preko mesnih zajednica.

Izvođenje akcije ne bi bilo moguće bez pomoći preduzeća “”Ingrap Omni””, “”Metva”” i “”Metalprom””, koja su svojom mehanizacijom uklanjala otpad sa teško pristupačnih divljih deponija.

Značajan doprinos je dalo i preduzeće “”Vidrak”” Valjevo, koje je uklanjalo otpad koji su učesnici akcije sakupili i ostavili pored gradskih kontejnera u zonama grada gde postoji organizovan sistem uklanjanja otpada.

Iako je doprinos svakog pojedinog učesnika akcije značajan, posebno su se istakli građani uključeni preko svojih mesnih zajednica koji su sakupljali otpad na području Pauna i Sedlara, kao i članovi EKOD “”Gradac”” Valjevo koji su uklanjali otpad sa teško pristupačne lokacije u zaseoku Aničići, pored reke Gradac.
U akciji ove godine učestvovalo je i deset osoba sa posebnim potrebama zaposlenih u preduzeću “”DES”” Valjevo kao i tridesetoro dece sa smetnjama u razvoju iz specijalnog odeljenja Osnovne škole “”Nada Purić””.

Prikaži još ovjava iz Ekologija

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Bolje grejanje i uštede u kućnom budžetu za 35 Mioničana

I Mioničani su dobili priliku da upola cene poboljšaju grejanje i klimatizaciju u svojim k…