Opstina zgrada 5.jpgPovodom obeležavanja Dana grada Prievidze, gradonačelnik Valjeva Zoran Jakovljević i član Gradskog veća Aleksandar Ranković, na poziv novoizabrane gradonačelnice Katarine Macačkove, boravili su u poseti ovom slovačkom gradu. Oni su tom prilikom sa tamošnjim rukovodstvom razgovarali o nastavku i unapređenju tradicionalno dobre saradnje između dva grada.

Nova gradonačelnica Prievidze Macačkova izrazila je spremnost da se kontakti i saradnja između Valjeva i ovog slovačkog grada ubuduće intenziviraju. To će se ogledati ne samo kroz kulturnu saradnju, već i u drugim sektorima. Osim toga, kako je najavljeno, Valjevo ubuduće može računati i na podršku grada Prievidze prilikom konkurisanja sa projektima koji se finansiraju iz fondova Evropske unije.
Gradonačelnici dva grada ovom prilikom dogovorili su uspostavljanje saradnje između tamošnje mesne policije i valjevske komunalne policije, koje imaju slične nadležnosti. Predviđeno je da predstavnici komunalne policije grada Valjeva borave u radnoj poseti slovačkom gradu Prievidza u septembru ili oktobru mesecu i da se tom prilikom upoznaju sa načinom rada mesne policije ovog slovačkog grada i primerima dobre prakse kroz njihovo dugogodišnje iskustvo u obavljanju ovih poslova. Osim toga, dogovoreno je da na Tešnjarskim večerima ove godine, nastupe i umetnici iz slovačkog grada Prievidze, a tom prilikom će biti organizovana i prva zvanična poseta novizabrane gradonačelnice Katarine Macačkove.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…