Sah 2.jpgFinale Kupa Srbije u šahu počinje danas u Valjevu, a pravo učešća ima 12 prvoligaških klubova, po četiri najbolje ekipe prethodno održanih Kup takmičenja u Vojvodini, Beogradu i centralnoj Srbiji, pobednik Kup takmičenja na području Kosova i Metohije, kao i tri kluba koja su se 2010. plasirala među prvih osam, a nisu prvoligaši.

Kako je ranije objavljeno na sajtu Šahovskog saveza Srbije, pobednik Kup takmičenja na Kosmetu je Trepča iz Kosovske Mitrovice, dok su užička Sloboda i OŠK Paraćin to pravo ostvarili prošlogodišnjim uspehom na finalnom turniru Kupa Srbije, a nisu prvoligaši.
U hotelu Narcis nisu mogli da preciziraju koje su ekipe prijavljene za takmičenje, koje počinje sutra i trajaće do 22. maja.
U sastavu muških ekipa su četiri igrača i dve rezerve, a ženskih tri šahistkinje i rezerva.
Na muškom turniru igra se sedam kola po Švajcarskom sistemu, dok na ženskom turniru sve zavisi od broja prijavljenih ekipa, čak i to da li će biti odigran, jer je uslov da se prijave najmanje četiri kluba.
Finale kupa 2010. godine odigrano je u Kragujevcu, pobednik je bila muška ekipa NŠK DDOR iz Novog Sada, a ženski turnir nije igran.

Prikaži još ovjava iz Sport

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…