nauka 1.jpgU petak 1. aprila u 14 sati na Poslovnom fakultetu Univerziteta Singidunum biće održano predavanje prof. dr Žarka Pavića „Bioetički problemi današnjice: nauka na raskrsnici“, otvoreno za naučne, zdravstvene, prosvetne radnike i druge građane Valjeva.

Predavanje profesora Pavića predstavlja svojevrsno upoznavanje sa bioetičkim aspektima nauke i problemima koji opterećuju planetu na početku 21. veka, kao što su genetski inženjering, neuronauke, nanotehnologija, biometrija, zagađenost, otuđenost kao gubitak slobode. Kakvi su politički, ekonomski i sociološki uticaji globalizacije i kako ona utiče na zdravlje ljudi. Komplementarnost i univerzalne ideje. Kako izgleda piramida zdravlja, odnosno izgradnja ličnosti. Novi pristupi edukaciji kroz razvojne programe i projekte.

Prof. dr Žarko S. Pavić je predsednik Programskog saveta Centra za kontinuiranu medicinsku edukaciju i Komisije za međunarodnu saradnju Srpskog lekarskog društva. Spoljni je član Bioetičkog komiteta Vlade Francuske. Profesor menadžmenta na Univerzitetu Singidunum, redovni profesor zdravstvenog menadžmenta Evropskog univerziteta u Beogradu, vanredni profesor patološke fiziologije na univerzitetima Banja Luka i Istočno Sarajevo, gostujući profesor Tempus programa Austrije i Srbije na univerzitetima u Gracu i Novom Sadu (Modul: Human Resources Management, Master: Regional Policies and Development).

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…