infakt__frame.jpgMilorad Ilić, pomoćnik ministra za infrastrukturu Milutina Mrkonjića, i načelnik kolubarskog okruga Miloje Obrenović uhapšeni su jutros u policiskoj akciji na razotkrivanju zloupotreba počinjenih u privatizaciji valjevskog preduzeća “Jablanica”. Kako prenosi TANJUG, u akciji MUP Srbije, osim Ilića i Obrenovića, uhapšeno je još pet osoba, koji se terete za zloupotrebu tešku više od dva miliona evra.

Privedeni Milorad Ilić bio je posle privatizacije “Jablanice” član UO ovog valjevskog preduzeća. Miloje Obrenović je u to vreme rukovodio filijalom tamošnje poreske policije.

GP Jablanica prodato je 2005. godine za oko 28,5 miliona dinara, a kupac je bio Slobodan Radojević, vlasnik firme MBR iz Mladenovca. Upravna zgrada i samački hotel 2007. godine prodati su PP Vujić za 90 miliona dinara, a otudjen je i pogon „Jablanice“ u Goriću, sa građevinskim mašinama, mehanizacijom, vozilima, magacinom i radionicama.

Oko 150 radnika “Jablanice” koji nisu dobili otpremnine tužilo je tu firmu.

Oni su imali izvršne sudske presude, koje ne mogu da realizuju jer je vlasnik “Jablanice” otudjio svu imovinu te firme, dok je račun preduzeća u neprekidnoj blokadi od novembra 2006. godine.

Putem transakcija među povezanim firmama i prodaje nekretnina upravna zgrada “Jablanice” površine od oko 1.450 kvadratnih metara, prodata je požarevačkom “Cobestu”, čiji je suvlasnik “MBR”.

“Jablanica” je u osnivanje nove firme “Jako gradnja” uložila nenovčani kapital u vrednosti od 558 hiljada evra, koji je činio samački hotel “Jablanica” sa 105 kreveta i restoranom sa 120 mesta.

Agencija za privatizaciju poništila je u januaru 2008. kupoprodajni ugovor o privatizaciji GP”Jablanica” zbog neispunjenja obaveze kupca.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…