ispetnica8.jpgU organizaciji Grada Valjeva i Aktiva profesora istorije, a povodom Dana grada, od utorka do četvrtka u Centru za kulturu održaće se kviz „Valjevo u prošlosti“. U kvizu učestvuju ekipe 13 osnovnih gradskih i seoskih škola, učenici od petog do osmog razreda. Danas od 15 sati u prvom kvalifikacionom takmičenju sastaju se škole „Vladika Nikolaj Velimirović“, „Desanka Maksimović„ i Sveti Sava“ iz Popučaka, dok će od 16 sati znanje odmeriti „Prva osnovna“, „Andra Savčić“ i „Prota Mateja Nenadović“ iz Brankovine.

Sutra od 15 sati se takmiče osnovci iz Poćute, Dračića, Stava i Leskovica, dok će se od 16 sati nadmetati „Nada Purić“, „Sestre Ilić“ i đaci iz Divaca. U finalu, koje će se održati u četvrtak u 18 sati u velikoj sali Centra za kulturu, sastaće se pobednici ova četiri susreta. Zahvaljujući sponzorstvu „Laste“, koja je obezbedila prevoz učenika, i seoske škole će imati podršku svojih drugara sva tri dana kviza. Organizacioni odbor Dana Grada poziva učenike, roditelje, nastavnike i sve zainteresovane građane da prate takmičenje.

Kviz su osmislili profesori istorije Gordana Vasiljević i Violeta Rakić, a voditelj je glumac Aleksandar Lazić. Najbolji će biti nagrađeni vrednim knjigama, a pobednička ekipa će nagradu dobiti na Svečanoj akademiji povodom Dana grada. U stručnom žiriju su Dragana Lazarević-Ilić, kustos istoričar Narodnog muzeja, Snežana Radić iz Istorijskog arhiva i Duško Rakić, profesor istorije u Ekonomskoj školi.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…