krusik.jpgStručne službe JKP “Vidrak” i HK “ Krušik” a.d. su juče u kasnim popodnevnim satima, nakon detaljnog pregleda, uspele da lociraju šahtu u koju curi mazut u kanalizaciju. Odmah po lociranju je sprečeno dalje curenje mazuta fizičkim zatvaranjem otvora na cevi iz koje je curio mazut, a čija se namena ne zna. Cev je zabetonirana, tako da daljeg curenja mazuta u kanalizaciju nema.
U ovom tretutku se ne zna odakle je poteklo curenje mazuta u kanalizaciju.
Što se postojećeg rezervoara mazuta tiče, nema nikakvih znakova curenja, ni na rezervoaru, ni na zemljištu okolo, a količina mazuta u rezervoaru se kontroliše. U saopštenju HK Krušika ističu da je rezervoar kao i njegovo okruženje bilo predmet nadzora “SGS”, sertifikacionog tela 15.07.2010. Predpostavlja se da je curenje mazuta jedna od posledica bombardovanja s obzirom da je to područje bilo direktno pogođeno.
Radi potpune sanacije biće nastavljena iskopavanja prema lokaciji gde su se nalazili pogođeni rezervoari. Kaže se u saopštenju HK Krušika.
Mazut koji se izlio u kanalizacionu mrežu oštetio je Postrojenje za preradu otpadnih voda i završio u reci Kolubari. Zbog oštećenja Postrojenje neće raditi nekoliko dana.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…