Hotel Grand.jpgGrad Valjevo nema utvrđen strateški plan u oblasti kulture kojim bi se na osnovu analize postojećeg stanja kulturne delatnosti i stvaralaštva u gradu utvrdile osnovne postavke kulturnog razvoja : ciljevi i prioritetna područja, strateški pravci i instrumenti kulturnog razvoja.
Osnivanjem Saveta za kulturu grada Valjeva pokrenute su aktivnosti ka izradi predloga plana razvoja kulture. Tim povodom juče su u Valjevu boravili predstavnici Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka iz Beograda. Ovaj Zavod ,uz finansijsku podršku Ministarstva kulture, radio je na projektu Kulturne politike na nivou okruga Srbije. Kao doprinos kreiranju lokalnih planova sprovedena su metodološka istraživanja u 23 grada u Srbiji,među kojima je i Valjevo.
Valjevu je predložena saradnja sa Zavodom sa ciljem da se, na osnovu istraživanja i analize stanja, utvrde strateški pravci i prioriteti u daljem razvoju kulturne delatnosti i stvaralaštva u gradu Valjevu.
Predstavnici Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka predstavili su danas nacrt i faze u realizaciji Lokalnog plana razvoja kulture grada Valjeva od 2011. do 2016.godine. Istraživački tim Zavoda će uraditi stratešku analizu situacije plana razvoja kulture Valjeva i izraditi predlog plana. Strateška analiza bi trebalo da donese zaključke o stanju kulturnog sistema grada. Usledila bi potom izrada akcionog i finansijskog plana , javna rasprava, skupštinska procedura i konačno, promocija i implementacija plana.
Predstavnici Zavoda su više puta istakli da očekuju punu saradnju sa članovima Saveta za kulturu i njihovo aktivno učešće u izradi nacrta plana. Očekuje se da Plan bude završen do kraja godine.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…