autobu_vece.jpgZaposlene u Preduzeću „Europa bus“ danas su primili zamenik gradonačelnika Stanko Terzić i Aleksandar Ranković, član Gradskog veća. Zaposlenima koji su se jutros okupili ispred zgrade Skupštine grada, zbog problema u funkcionisanju ovog Preduzeća, usled spora sa Saobraćajnim preduzećem „Lasta“, funkcioneri grada su saopštili da su posredovali da se danas u Beogradu održi sastanak između generalnog direktora „Laste“ i predstavnika „Europa busa“.

Na ovom sastanku je dogovoreno da u ponedeljak u Valjevo dođe tehnička ekipa „Laste“, koja će pokušati da pronađe rešenje za nesmetano funkcionisanje saobraćaja „Europa busa“ do potpunog rešenja spora između dva preduzeća. „Lasta“ je valjevskom privatnom prevozniku ponudila da besplatno koristi stanične usluge, a prilaz stanici „Europa busa“ biće utvrđen nakon dolaska tehničke ekipe iz „Laste“.

Zaposlenima je poručeno da Gradu nije u interesu da guši bilo koje preduzeće i da ne stoji ni na čijoj strani. Spor „Europa busa“ i „Laste“ je u nadležnosti pravosudnih organa i Grad ne može da na to utiče. Na sastanku je poručeno da sve strane treba da pokažu dobru volju kako bi se pronašlo rešenje za novonastalu situaciju do konačnog rešenja.

Zaposlenima je stavljeno na uvid da je rešenjem Odeljenja za urbanizam Opštine Valjevo 2006. godine, Preduzeću „Europa bus“ odobrena rekonstrukcija postojećeg objekta kotlarnice u poslovni objekat u funkciji autobuske stanice, površine od 286 kvadratnih metara prizemlja.

Na osnovu tehničkog opisa u idejnom projektu, objekat sadrži čekaonicu sa šalterima, kafeom, kancelarijom deispečera i sanitarnim blokom, prostor hola sa stepeništem i portirom, blagajnu i prostor za konduktere sa sanitarnim blokom, kotlarnicu sa ugljarom, kancelariju za šefove voznog parka sa magacinom, sanitarnim blokom i garderobom. Navedenim odobrenjem za građenje, nije odobrena izgradnja terminala za autobuse, jer nisu postojali uslovi za to. Pristup objektu koji se rekonstruiše je iz Karađorđeve ulice.

Građevinska inspekcija je 2007. godine utvrdila da su pored odobrenih radova, izgrađena i tri kanala za remont autobusa, zatvoren objekat sa troja vrata, izgrađen zid sa nadstrešnicom od čelične konstrukcije, koja je u funkciji perona autobuske stanice, bez odobrenja za izgradnju i prijave radova. Žalba „Europa busa“ je odbijena i građevinski inspektor je doneo zaključak o dozvoli izvršenja rešenja o rušenju.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…