pivo.jpgPomoćnik gradonačelnika Radivoje Milutinović danas se u Ministarstvu finansija sastao sa državnim sekretarom Miodragom Đidićem i ugovorio sastanak predstavnika “Valjevske Pivare” i Poreske uprave Srbije za petak, 16. jula u 11 časova. Poreska uprava je najveći poverilac “Pivare” nad kojom je, zbog starih dugova, u petak otvoren stečaj. Ako Poreska uprava prihvati plan reorganizacije “Pivare”, stećiće se uslovi da ovo preduzeće izađe iz stečaja.

Zabrinuti za sudbinom “Valjevske Pivare”, čelnici Grada Valjeva su već ranije kontaktirali sve relevantne institucije, kako bi se pronašlo rešenje za ovo preduzeće, koje sada uspešno posluje. Iako je u petak, rešenjem suda otvoren stečaj nad “Pivarom”, to neće podrazumevati i prestanak rada, već ostavlja mogućnost da se u naredna tri meseca naprave dogovori sa najvećim poveriocima oko izmirivanja dugova.

Pomoćnik gradonačelnika Radivoje Milutinović juče je razgovarao sa direktorkom “Pivare” Slavicom Tomašević i savetnikom za izradu programa reorganizacije Miodragom Ćosićem, sa kojima je dogovoreno da se što pre uradi program reorganizacije preduzeća i otpočne sa izmirivanjem dugova, kako bi „Pivara“ mogla da nastavi da radi.

Prikaži još ovjava iz Privreda

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…