is_petnica.jpgOd 3. jula do 29. avgusta, u Istraživačkoj stanici Petnica, planirana je realizacija letnjih kampova za učenike srednjih škola, jednog međunarodnog kampa i terenskog kampa Petničke meteorske grupe.

Na Letnjim kampovima polaznici realizuju samostalne naučnoistraživačke projekte. Teme istraživačkih projekata su predložili sami polaznici na prethodnim seminarima i nakon što je detaljno prodiskutovana mogućnost realizacije predloženih projekata, na ovim, letnjim, seminarima se pristupa njihovoj realizaciji.
Letnji kampovi traju 14 dana.

Cilj letnjih kampova je savladavanje metodologije istraživanja kroz samostalni rad na konkretnim problemima (ogledi, eksperimenti, terenska istraživanja…), za šta su se polaznici pripremali ranije tokom godine, na zimskim, teorijskim, i prolećnim, metodološkim seminarima. Dakle, cilj je učenje naučnoistraživačkom procesu, sa svim izazovima i problemima sa kojima se učesnici u radu susreću, ali i lepotom koju taj postupak sa sobom nosi, a ne naučna otkrića.

Međutim, pošto petnički polaznici radu pristupaju sa punom ozbiljnošću, a odlikuju se znanjem, kreativnošću, maštovitošću, bogatstvom ideja i sposobnošću, očekuje se da, i ove godine, bude uspešno realizovano više vrednih i interesantnih projekata.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…