bager-poplave.jpgMinistar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Srbije Milan Marković izjavio je danas, prilikom obilaska poplavljenih područja u opštini Ub, da je odobrena interventna pomoć Vlade u ukupnom iznosu od 40 miliona dinara. Iz sredstava Ministarstva za državnu upravu i lolalnu samoupravu izdvojeno je 15 miliona dinara od čega će opštini Ub biti usmereno sedam miliona dinara, a gradovima Valjevu i Loznici po četiri miliona dinara.

Preostali iznos od 25 miliona dinara raspodeliće se iz budžetske rezerve i to opštinama Osečina 6,5 miliona dinara, Ljig i Koceljeva po pet miliona dinara, Lajkovac 4,5 miliona dinara, a opštini Bogatić četiri miliona dinara.

Prema rečima Markovića, ova sredstva biće namenjena saniranju nastale štete i omogući će građanima i privrednicima nesmetano i bezbedno korišćenje puteva i putnih objekata i brže uspostavljanje svih aktivnosti prekinutih i usporenih zbog nastalih oštećenja i kvarova.

Vlada će nastaviti da prati situaciju na poplavljenim područjima, a detaljna procena štete uslediće narednih dana, kaže se u saopštenju Ministarstva za državnu upravu i lolalnu samoupravu.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…