002_3.jpgPosle dvodnevnog nadmetanja na terenima Valjeva, Divčibara, Lisovića, Košutnjaka i Avale, svečanom dodelom pehara ispred Skupštine Beograda završen je 43. Srbija reli, najznačajnije automobilsko takmičenje u regionu.

U generalnom plasmanu za prvenstvo Evrope – kup Istok prvo mesto pripalo je posadi iz Bugarske (Petar Đošev, Dimitar Spasov). Druga je bila rumunska ekipa Tempestini (Marko i Pulpea Dorim), dok su trećeplasirani takođe Bugari, Dimitar Ilijev i Janaki Janakijev.

U generalnom plasmanu za šampionat Srbije pobedio je Finac Miko Hirvonen sa suvozačem Jarmo Lehtinenom. Drugo i treće mesto zauzele su srpske posade Vladan Petrović/Srđan Kondić, odnosno Vladica Rabrenović/Radmil Radivojević.

Na stazi dugoj 675 kilometara, uz 18 specijalnih brzinskih ispita, takmičenje je organizovao AMS Srbije.

Od 39 ekipa koje su startovale u subotu ujutro, takmičenje je završila 21 posada. Vremenske prilike bile su izuzetno loše tokom prvog dana relija na području Valjeva i zahtevale su od vozača maestralnu vožnju i snalaženje po kiši i nevremenu praćenim gradom.

Srećom, nije bilo većih problema, premda je iz bezbednosnih razloga otkazan šesti specijalni ispit.

Osim najpoznatijih reli vozača iz ovog dela Evrope, ljubitelji automobilizma uživali su i u majstorijama svetskog vicešampiona Hirvonena, koji je očekivano postizao najbolja vremena.

Prikaži još ovjava iz Sport

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…