novac2.jpgIsplata obveznica serije A 2010, emitovanih po osnovu stare devizne štednje, počinje danas, preko banaka u kojima se vode računi vlasnika ovih hartija od vrednosti, saopšteno je iz Narodne banke Srbije. Narodna Banka Srbije najavila je da će danas početi isplata ovogodišnje rate stare devizne štednje, ukupne vrednosti oko 300 miliona evra.
Novac za isplatu obveznica stare devizne štednje serije A 2010 obezbeđen je u budžetu Srbije.
Obveznice se naplaćuju u bankama gde štediše imaju vlasničke račune hartija od vrednosti, a isplata je u evrima ili na zahtev vlasnika u dinarskoj protivvrednosti, u iznosu registrovanom na vlasničkom računu. Vlasnici, koji do sada to nisu učinili, mogu naplatiti i dospele obveznice iz prethodnih godina.
Štediše koje još nisu pretvorile staru deviznu štednju u obveznice, mogu to učiniti na šalterima banaka kod kojih je položena štednja, odnosno koje servisiraju štednju banaka u likvidaciji i stečaju.
Sve informacije u vezi sa konverzijom i isplatom obveznica mogu se dobiti u Narodnoj banci Srbije, svakog radnog dana, od devet do 16 časova, pozivom na brojeve telefona 011/ 333-8164, 333-8183, 333-8181, 333-8165 i 0800 111-110.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…