telekom.jpgNovoosnovana kompanija “”Orion telekom”” postala je novi operater fiksne bežiče telefonije i Interneta u Srbiji, izjavio je generalni direktor te kompanije Slobodan Đinović. “”Kompanija je nastala objedinjavanjem tri operatera, “Sezampro”, “NeobiNet” i “Media vorks”””, istakao je Đinović i dodao da će kompanija svoje usluge najpre ponuditi u Beogradu i prigradskim naseljima, u junu u većim gradskim centrima, a do kraja godine i u najruralnijim oblastima u Srbiji.

Đinović je naveo da će kompanija “”Orion Telekom”” građanima nuditi pakete usluga koji obuhvataju fiksni telefon i pristup Internetu.

“”Uz neke pakete usluga korisnici će moći i da dobiju besplatan pristup Internetu određene brzine””, istakao je Đinović i dodao da su usluge namenjene korisnicima koji imaju dvojne linije, kao i korisnicima sa posebnim potrebama.

Cilj ove akvizicije, čija je vrednost 22 miliona evra, jeste formiranje jedinstvene kompanije koja je predominantno usmerena na komercijalno tržište i koja sada ima više od 70.000 korisnika, istakao je Đinović.

Prema njegovim rečima, spajanje manjih firmi je dovelo do ukrupnjavanja tržišta, objedinjavanja iskustva i infrastrukture.

Na ovaj način je stvorena pretpostavka da se završi posao koji je započet dobijanjem licence za drugog operatora bežične fiksne telefonije, koja je u maju 2009. godine dodeljena kompaniji “”Media vorks””, istakao je Đinović.

Prema Đinovićevim rečima, kompanija “”Orion Telekom”” planira da u narednih pet godina uloži još oko 50 miliona evra na tržište telekomunikacija u Srbiji, ali i u regionu.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…